Dunakeszin bujkált a grúz maffiavezér

TEK_logóA Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai Dunakeszin csaptak le az egyik legnagyobb európai bűnszervezet, a Kutaisi klán vezetőjére. A Django becenevű grúz férfit másfél év után fogták el. Véres maffiaháborúk, gyilkosságok, kábítószer, fegyverek – a rendőrség szerint a grúz Kutaisi klán az orosz ajkú szervezett bűnözés egyik legjelentősebb „elit” csoportja. Tevékenységüket egész Európára kiterjesztették, magukat csak Törvényes Tolvajoknak nevezik, ezzel is kiemelve, hogy ők felette állnaka törvényeknek – írja a Bors.



Az olasz rendőrség kezdeményezésére az Europol másfél éve titkos, egész Európára kiterjedő nyomozást indított. Az ORFK sajtóosztálya közölte: a klán vezetőjének tartott, 52 éves férfit, M. D.-t múlt csütörtökön hajnalban Dunakeszin fogták el a TEK kommandósai.

Ezzel egy időben letartóztatásokra került sor a Cseh Köztársaságban, Franciaországban, Németországban, Portugáliában és Litvániában is. Összesen tizenhárom klántagot fogtak el, a teljes vezérkart sikerült begyűjteni, miközben jelentős mennyiségű kábítószert, fegyvereket is lefoglaltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

dunakeszit elfogás TEK

A Bors információi szerint M. D.-t valószínűleg hamarosan kiadják Olaszországnak, ahol gyilkosságokkal hozzák összefüggésbe.

Nem ez az első alkalom, hogy egy nemzetközi szinten is nagy halnak számító bűnöző Magyarországon húzza meg magát. A Sakál, azaz Carlos, a szélsőbaloldali terroristavezér 1979-ben jemeni útlevéllel érkezett hazánkba, azonban a kémelhárítás hamar felfigyelt rá.

Állami jóváhagyással Budapesten rendezte be főhadiszállását, azonban amerikai nyomásra 1985 augusztusában a titkosszolgálat kitiltotta Magyarországról. Carlos számlájára több mint kétszáz ember halála írható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments