Karikatúrafesztivál, kiállítások, Múzeumok Éjszakája, éjféli tűzugrás

múzeumok éjszakájaVác és Környéke TDM Nonprofit Kft turisztikai fejlesztésre elnyert pályázati forrásából és a váci Madách Imre Művelődési Központ szakmai segítségével valósul meg immáron második alkalommal a karikatúra fesztivál, amely június 22-én, szombaton várja a vidámságot kedvelő érdeklődőket.  A váci Köztársaság út 19. szám alatt található Pannónia házban megvalósuló program a Ficak Bábszínház Kelekótya kiskakas című előadásával veszi kezdetét 16 órától, a Dónusz Katalin és Kovács Róbert vezette Parlando Társulat könnyűzenei műsora 17 órától kezdődik. A legnagyobb érdeklődés várhatóan a nagy nevettetők sorába tartozó egyik legismertebb és legkedveltebb hazai egyéniség, Laár András önálló műsora iránt lesz, mely előadás 18 órától rajtol.


 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Két autó ütközött össze az Árpád úton, egy sérült

Ezt követően ismét a könnyűzenéé lesz a terep, hiszen 20 órától a 2000-ben alakult, Pálinkás Gergely (gitár), Nagy Gergely (billentyűs hangszerek), Toldi Tamás (ének), Kovács Péter (ütős hangszerek) alkotta négyesfogat lép színpadra.

A Pannónia házban 15 óra 30 perckor nyílik Hegedűs István (1932-2007) Munkácsy-díjas grafikus, karikaturista, érdemes művész emlékkiállítása. Hegedűs István 1956-ban végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskolát. Mesterei voltak Konecsni György, Kádár György, Koffán Károly, Barcsay Jenő. A művész 1957-90 között a Ludas Matyi, majd az Új Ludas, később az Úritök című szatirikus folyóirat karikaturistája volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Tizenhat év után átadták a Kosdi úti körforgalmat

A fesztivál ideje is látogatható a Prima Primissima, Kossuth- és Munkácsy-díjas Érdemes művész, Vác város díszpolgárának, Sajdik Ferencnek Virágzó karikatúra című kiállítása a Március 15. tér 20. szám alatti Curia-épületben.

A rendezvénnyel csatlakoznak a szervezők a Múzeumok Éjszakája ez évi programsorozatához. A Múzeumok Éjszakájához a váci Tragor Ignác Múzeum is kapcsolódik az alábbi programmal. Június 22-én este 6 órától a váci Tragor Ignác Múzeum az éjféli tűzugrásig várja látogatóit a Március 15. tér 19. szám alatti kiállítóhelyein. Az este folyamán aktuális kiállításaihoz kapcsolódóan lesznek előadások, tárlatvezetések,  gyermekfoglalkozások, színpadi produkciók is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!