Kíváló eredmény: királyos diák is a szakma sztárja lett

A szakma sztarja fesztivalA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a „VI. Szakma Sztár Fesztivál”-on április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban került sor, melyet Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nyitott meg.

Sikeresen szerepelt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákja Arnold Márton Sándor (képünkön), aki a gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat- szerelő szakképesítésben második helyezést ért el. Mint azt lapunknak elmondta: erős volt a mezőny, de mindenki másból volt jó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Fordulat csótányügyben: Csuka Tamás nem mondott ilyet

Az írásbeli és szóbeli vizsgák után a fiataloknak a Hungexpo területén gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett. A szakmai felkészítő tanártól Boskó Tamástól (képünkön) megtudtuk: a verseny tulajdonképpen egy előre hozott szakmunkás vizsga.

– A szakmai vizsgakövetelmények szerint zajlik a verseny, csak az ő eredményeiket kissé súlyozottabban nézték a gyakorlatot és az elméletet is. A gyakorlati teljesítményt a szponzorok szakemberei értékelik ki és ők döntenek – mondta.

Az iskola egyébként már évek óta részt vesz a megmérettetésen és sokszor szerepelt már sikerrel, azonban az épületgépészetben 15 éve nem értek el ilyen szép eredményt, mint most Arnold Márton Sándor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nyílt nap volt diákoknak az 50 éves váci kórházban

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 39 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. (Váci Napló)

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!