Kíváló eredmény: királyos diák is a szakma sztárja lett

A szakma sztarja fesztivalA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a „VI. Szakma Sztár Fesztivál”-on április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban került sor, melyet Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nyitott meg.

Sikeresen szerepelt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákja Arnold Márton Sándor (képünkön), aki a gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat- szerelő szakképesítésben második helyezést ért el. Mint azt lapunknak elmondta: erős volt a mezőny, de mindenki másból volt jó.

Az írásbeli és szóbeli vizsgák után a fiataloknak a Hungexpo területén gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett. A szakmai felkészítő tanártól Boskó Tamástól (képünkön) megtudtuk: a verseny tulajdonképpen egy előre hozott szakmunkás vizsga.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– A szakmai vizsgakövetelmények szerint zajlik a verseny, csak az ő eredményeiket kissé súlyozottabban nézték a gyakorlatot és az elméletet is. A gyakorlati teljesítményt a szponzorok szakemberei értékelik ki és ők döntenek – mondta.

Az iskola egyébként már évek óta részt vesz a megmérettetésen és sokszor szerepelt már sikerrel, azonban az épületgépészetben 15 éve nem értek el ilyen szép eredményt, mint most Arnold Márton Sándor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 39 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments