Érkeznek a tankönyvek, és az új iskolaigazgatók

tankönyvek a nyomdában-520Megkezdte a tankönyvcsomagok kiszállítását az iskolákba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello), ígéretük szerint a tanévkezdésig az összes könyv és egyéb kiadvány rendben megérkezik az intézményekbe. Arany László Tamás, a Kello vezérigazgatója a a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy minden a határidők szerint, rendben megy. A váci iskolákban az elkövetkező napokban kezdik meg a tankönyvek kiosztását. Városunkban több helyen már új igazgató irányítja az intézményt.



A Kello országszerte több logisztikai központot működtet, öt megyében pedig a Magyar Posta végzi a tankönyvellátás komplex logisztikai feladatait.

"Ez az év a kölcsönös tapasztalatszerzés éve, amennyiben a Kello elégedett lesz a szolgáltatásainkkal, bízunk benne, hogy 2014-ben nagyobb szerepet vállalhatunk az iskolák tankönyvellátásában" – közölte a posta a lappal. A befizetések jól haladnak, Arany szerint "csak a média próbálta korábban felfújni, hogy az előre fizetés problémát fog jelenteni" – írja az újság.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A váci iskolákban is már javában készülnek az új tanévre. Több intézményben is eldőlt, hogy ki lesz az igazgató.

Korábban a váci képviselőtestület is élt véleményezési jogával az iskolaigazgatók kinevezésével kapcsolatban, most hivatalosan is döntés született: az új köznevelésről szóló törvénynek megfelelően első alkalommal 428 intézményvezetői megbízatásról döntött a köznevelésért felelős államtitkár. A megválasztott igazgatók között négy váci is szerepelt. A Király Endre Ipari Szakközépiskola és Kollégium vezetőjének kinevezésére még várni kell.

A pályáztatást a vonatkozó jogszabályok alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ folytatta le. A pályázatokat a jogszabályban előírt módon a nevelőtestület, a szülői és diákközösségek, többcélú intézményben az igazgatótanács, a fenntartó, az intézmény székhelye szerint illetékes vagy az intézményt működtető települési önkormányzat véleményezte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az államtitkár július 31-én hozta meg a végleges döntését, amely csak jogszabálysértésre való hivatkozással támadható meg. A döntés értelmében a Váci Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója  Bednarik Anasztázia (Farkas Pált váltja), a Váci Földváry Károly Általános Iskola igazgatója Álmos László (Váradi Iván Attilát váltja), a Váci Madách Imre Gimnázium igazgatója Horváth Edit (eddigi megbízott igazgató), a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója Laczi István (eddigi igazgató) lett.

Az új intézményvezetők öt évre szóló kinevezésüket ünnepélyes keretek között augusztus 21-én a Szépművészeti Múzeumban vehetik át.

Az iskolák elnevezése is megváltozott: innentől minden intézmény neve elé odakerül a váci szó, így könnyebb megkülönböztetni a más településen működő, ám azonos nevűeket. A döntésben a testület véleményét is kikérték, amely júliusi ülésén jóváhagyta a változást. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments