Etesd a kacsákat táppal egy százasért

kacsaetetés kézből-520Akik már jártak külföldön, sok helyen találkozhattak olyan kis automatákkal, amelybe néhány eurócentet bedobva egy marék tápot kaphattak, s ezzel etethették az állatokat. Legutóbb ilyennel idehaza is összefutottam az egyik állatkertben, néhány napja pedig nem is kell messzire menni: a Duna-parton is felállítottak egyet. Ebből egy százasért lehet vadkacsatápot venni.



A váciak egy része egyelőre gyanakodva figyeli, kerülgeti a díszes külsejű berendezést. Mások a gyerekek unszolására már nyitják is pénztárcájukat és örömmel nézik, ahogy a kicsik dobálják a kis csemegéket a mindig éhes szárnyasoknak.

Ezek leleményesen a kompkikötő környékén csoportosulnak nagy számban, egyrészt azért, mert amikor elindul a nagy hajó, felkavarja a vizet és így mindig akad egy kis vadvízi csemege számukra. Másrészt meg azért, mert a lejárón egészen a vízig mehetnek az emberek, akik közül többen is rendszeresen etetik a kacsákat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Mindeddig jobbára kenyérrel. A kenyér a madarak számára olyan, mint a gyorsétel az embereknek, és a túlzott kenyérfogyasztás súlyfölösleget, alultápláltságot és más problémákat eredményez.

Teljes riportunk a Váci Napló augusztus 23-i pénteki számában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments