Evezés: Galambos Péter bronzérmet nyert a vb-n!

Vác Városi Evezős Club logóA könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter bronzérmet szerzett a szám pénteki döntőjében a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon.A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 26 éves váci sportoló jó kezdés után szinte végig a harmadik pozícióban haladt, s a hajrában is sikerült megőriznie ezt a helyet. A győzelmet, címét megvédve a dán Henrik Stephansen szerezte meg a világ idei legjobb idejével rendelkező francia Jeremie Azou előtt.

A Vác Városi Evezős Clubban versenyző Galambos Péter három évvel ezelőtt is bronzérmes volt, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a vb-n. Ez a szám nem szerepel az olimpiai programban.

Galambos Péter

Az egypárevezősök között versenyző Széll Domonkos pénteken a C döntőben szállt vízre, ahol ötödik lett, így összesítésben a 17. helyet szerezte meg.

A harmadik magyar egység, a kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla, Juhász Adrián duó szombaton fejezi be szereplését a vb-n, utolsó pályájukon a B fináléban küzdenek majd, a tét a 7-12. hely. (MTI – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments