Evezős-vb: Galambos a középdöntőben

Galambos Péter és Rapcsák KárolyA könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter sikerrel vette szerdai negyeddöntőjét, s ezzel bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon. Az egypárban induló Széll Domonkos a 13-24. helyért folytathatja szereplését.


A 26 éves váci Galambos a negyedik futamba kapott besorolást a legjobb 24 között, s – a nemzetközi szövetség honlapja alapján – csak német riválisa tudta megelőzni, így másodikként zárva biztosította a helyét a középdöntőben. A sportolónak a három évvel ezelőtti bronz és a tavalyi ezüst után most is az a célja, hogy dobogóra kerüljön – csütörtökön már a fináléba kerülés lesz számára a tét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A héten és jövő héten pótolják a kötelező és ajánlott oltásokat Vácon

Széll Domonkosnak nem sikerült jól a szerdai negyeddöntő az egypárevezősök versenyében, nem tudott az első három közé kerülni, ötödik lett, s ez azt jelenti, hogy a folytatásban – ugyancsak csütörtökön – az alsóházi középdöntőben lesz érdekelt, azaz a legjobb esetben is csak a 13. helyet szerezheti meg.

A harmadik magyar egység, a kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla és Juhász Adrián szintén csütörtökön száll vízre legközelebb, Galamboshoz hasonlóan a középdöntőben. (magyarhirlap.hu)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments