GYMKHANA: Szőke Ákos elindul az Eb-futamon

Szőke Ákos Maricsek Racing Team-520Nagy álma teljesül Szőke Ákosnak azzal, hogy rajthoz állhat az Európa-bajnokság keretein belül. Az augusztus 10-11-ei Gymkhana Grid Eb egyben magyar országos bajnoki forduló is lesz, ahol szintén szeretne jól szerepelni a váci Maricsek Racing Team fiatal tehetsége. Ákos fő célja, hogy az erős középmezőny tagjaként zárhassa a hétvégi, tököli jamboreet.



– Nagyon várom és már rettentő módon izgulok is a hétvégi rendezvény miatt. Úgy gondolom, Európa-bajnokság mindenki számára nagy jelentőséggel bír, kiváltképpen a technikai sportban. Rengeteg versenyzőre és igazán színvonalas versenyre számítok, ami mellett ráadásul több kísérőprogram – mint például King of Europe, autó kiállítás – is csalogatni fogja a nézőket – mondta Szőke Ákos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Úgy véli, komoly mezőnnyel kell majd szembenéznie, hiszen az OB amatőr és pro kategóriája, valamint a teljes európai szakasz is össze lesz rakva, csak az összkerék-meghajtású versenygépeket veszik majd külön. Még az is lehet, hogy nagyban függ majd a szereplésük a szerencsétől is – minden attól függ, hogy végül a kvalifikáció normál módon történik-e majd meg, vagy sorsolással.

– A BMW-t már rendbe tettük, készülünk is a futamra, ám autózásra nem jutott időnk a sok munka miatt. Bízom benne, hogy a nyári forróság nem fog velünk kitolni, s minél jobban tudunk majd szerepelni. Szeretném felmérni a tudásomat, hogy a nemzetközi mezőnyben hogyan állom meg a helyemet. A konkrét helyezéssel kapcsolatban viszont nem mennék bele találgatásokba. Csak annyi lenne a célom, hogy egy erős középmezőnyt meg tudjak célozni – tette hozzá Ákos. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments