Ipress Center néven játszik a váci női kézilabda csapat

Lakatos ViktorA Váci Női Kézilabda Sportegyesület névadó szponzorává vált a szintén váci székhelyű Ipress Center Hungary Kft nyomdaipari központ, így a következő szezonban már Ipress Center-Vác néven indul a csapat a bajnokságban, illetve egy nemzetközi kupa is a vállalat nevéhez kötődik. A támogatás mértékét a csapat szerepléséhez kötötték  – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Lakatos Viktor (képünkön) a kft ügyvezetője.



Kiemelte: három fontos érv miatt esett a választásuk a női kézilabda csapatra. – Az első érv, ami miatt ezt a csapatot kívántuk támogatni, az a jó szereplésük a mezőnyben. A második az utánpótlás nevelés, amiről azt gondolom, hogy Magyarországon a  legszínvonalasabb. A harmadik érv, a közös célok, amelyeket a szakmai vezetéssel közösen fogalmaztunk meg – mondta Lakatos Viktor.

Fördős Attila polgármester köszönetet mondott a cégnek a támogatásért, amelyet nem a társasági adó terhére, hanem saját megtermelt jövedelméből ajánlott fel. A városvezető nagy jelentőségűnek nevezte a felajánlást a város életében, amelyre korábban még nem volt példa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

– Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem TAO-s támogatás, hanem a cég a saját profitjából fogja szponzorálni a csapatot – mondta és köszönetet mondott a cégnek és azt kívánta, hogy a városban ez a szellemiség tovább terjedjen.

Pető Tibor alpolgármester a támogatás fontosságát hangsúlyozta és ő is köszönetet mondott Mokánszky Zoltán alpolgármesterrel együtt a segítségért.

–    Nagyon fontos volt, hogy még a szezon előtt rendezzük sorainkat, mind ami a materiális hátteret, mind ami a csapatot illeti. Nagy segítséget kapunk az Ipress Centertől, hogy megfelelő magabiztossággal vághassunk a versenyszezonnak – fogalmazott Kirsner Erika, az Ipress Center-Vác elnöke.

Konkoly Csaba, a csapat új vezetőedzője szerint sikeres volt a felkészülés, és terveik szerint egy új korszak nyitánya lehet ez a szezon, amelynek első erőpróbája az augusztus 24-én megrendezendő nemzetközi Ipress Kupa. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a csapatépítés egy hosszútávú folyamat, ami nem azonnal hoz gyümölcsöt.   

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A kézilabdások  felkészülési tornát rendeznek augusztus 24-én Mogyoródon Ipress Kupa 2013 néven, amelyen részt vesz a 2013-as KEK győztes, BL főtáblás osztrák bajnok, a Hypo NÖ. a horvát bajnok, Bajnokok Ligája főtáblás Podravka Koprivnica is – jelentette be Kirsner Erika, a klub elnöke és Lakatos Viktor, az Ipress Center Kft ügyvezetője.

A névadó szponzori támogatás összegét a felek nem hozták nyilvánosságra, de a szponzoráció mértéke a csapat teljesítményéhez igazodik: az összeg függ a hazai bajnokságon elért eredményességtől és a nemzetközi kupákon való szerepléstől is – mondták.
Az Ipress Center Kft bejelentette, a kézilabda támogatásán túl egymillió forintot fordít a váci általános iskolák számára októberben kiírandó pályázatra, amelynek szabadon felhasználható keretét az az iskola nyeri meg, amely a legjobb helyi közösségépítő programot találja ki és valósítja meg. A vállalat a város vezetésével konzultálva további egymillió forint adományt adott a váci Újhegyi úti óvodának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az Ipress Center elnevezésű nyomdai modellt tavaly hozták létre az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb hazai nyomdai sikertörténetét jegyző, a váci IPG-t irányító Lakatos fivérek. Az Ipress Centerben a vállalatok a versengés helyett összefogásra építenek, összehangolva beszerzéseiket és megosztva a közösen elvégezhető feladatok költségeit. Ez az együttes fellépés nagyságrendekkel javítja például a nyugat-európai piacon való érvényesülés lehetőségét is. ♦
 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments