Laller elindul Pápán: „Életem legfontosabb versenye”

Horváth Lajos LallerPápára helyezi át főhadiszállását a hétvégén az országos tereprallye bajnokság, mivel tizedik születésnapját ünnepli a HunGarian Baja, új helyszín dukál a jubiláláshoz. Az indulók között van sok Dakart megjárt versenyző, akik méltó vetélytársai lesznek a váci Horváth „Laller” Lajosnak, aki harmadik ízben méretteti meg magát a futamon.



Több mint egy hónap telt el az utolsó bajnoki futamtól a motorosoknak, ami része is volt a bajnokságnak, de a Varga Racing Team motorosa meglátta ebben az öt hétben a szépséget, volt így ideje a motort rendbe hozni a kárfelmérés után, mind a motor elejét, mind a navigációs rendszert.  

– Jelenleg vezetem a MAMS Enduro szakágának a tereprallye bajnokságát, nem akarok ezen stresszelni a hétvégén, de megpróbálom képességeim maximumán teljesíteni, és kihozni magamból a legtöbbet – mondta még az indulás előtt. – Néztem a nevezési listát, több versenyzőtársam Dakart megjárt technikákkal indul, nekem ennél szerényebb motor áll rendelkezésemre, de mivel nem először indulok velük egy versenyen, tudom kihez képest kell javulnom, és kivel tudom felvenni a kesztyűt – mesélte Laller a műhelyben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Lallerék már csütörtökön lementek Pápára, de az adminisztratív és technikai átvétel a motorosoknak csak pénteken lesz. E napon 17 óra után rajtol a 7 km-s Super Special Stage, majd a pápai főtéren lesz a verseny ünnepélyes rajtdobogója (19 óra környékén). Szombatra írták ki a rendezők a feketelevest, a 122 km-s szelektívvel, amelyet kétszer kell teljesíteniük. A zárónapon pedig ismét két szelektív vár a mezőnyre, amely 80 km lesz.

A rendezők Pápán, a Perutz Stadion környékén alakították ki a szervizparkot, és a versenyirodát. A szakaszok Kéttornyúlak, Nóráp, Magyargencs, Nemes-görzsöny és Tapolcafő környékén lesznek. Lallerék várnak minden váci érdeklődőt, és a tereprallye fanatikust a X. HunGarian Bajan. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments