Riasztást adtak ki: itt szakadhat ránk az ég

nagy esőA hétvégén többfelé borús lesz az ég, egyre több helyen várható záporeső, illetve zivatar. A következő órákban várható jelentős mennyiségű csapadék miatt több délnyugati megyében már elsőfokú riasztásokat adtak ki.


 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas, Zala, Baranya és Somogy megye több járására adták ki citromsárga színű riasztást. Mint írták: délnyugaton az eső, zápor mellett néhol zivatar is várható. Zápor, zivatar esetén rövid idő alatt 20-30 milliméternél nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Az előrejelzés szerint szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz ég, emellett délelőtt főként az Alföldön, délután a Nyugat-Dunántúlon is számítani lehet több-kevesebb napsütésre. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 Celsius-fok között valószínű. Késő este 17 és 22 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Vasárnapra már nyolc megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést, de nem csak felhőszakadás, hanem a várható heves zivatarok miatt is. E szerint Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében vasárnap rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, továbbá olykor heves zivatarokra is számítani lehet, amelyeket erős szél, illetve jégeső kísérhet.

Vasárnap a minimumhőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok északnyugaton 23, délkeleten 29 fok körül alakulnak. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments