Beer Miklós megyéspüspök Nógrád megye díszpolgára

Beer Miklós püspökBeer Miklóst, a Váci Egyházmegye püspökét választották az idén Nógrád megye díszpolgárává. A címet Becsó Zsolt, a megyei önkormányzat elnöke adta át a VII. Nógrádi megyenap alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen csütörtökön.



Beer Miklóst Esztergomban szentelték katolikus pappá 1966-ban. Lelkipásztori tevékenységét Kőbányán, Szobon és Márianosztrán végezte, majd 21 éven át Pilismaróton volt plébános. 1997-ben lett Eszergom-Belváros plébánosa, 2000 áprilisában pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke. II. János Pál pápa 2003 májusában nevezte ki a Váci Egyházmegye megyéspüspökévé.

A Nógrád megyei önkormányzat az ünnepi közgyűlés alkalmából kiadványt bocsátott ki, amelyben méltatta Beer Miklós tevékenységét is. Mint írták, a püspökre egész életében az alázat és a szolgáló szeretet jellemző, például felkarolja az ideiglenesen szüleik nélkül élő gyermekeket, akiknek nevelőszülői hálózatot tartanak fenn, napközi otthonokat működtetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Beer Miklós az oktatásra is nagy hangsúlyt fektet, hiszen a Váci Egyházmegye Nógrád megyében is számos óvodát és alapfokú oktatási intézményt tart fenn – írták, és úgy fogalmaztak, hogy életét jól példázza püspökké szentelésekor választott jelmondata, Permanentes in fide, azaz Rendületlenül a hitben.

A korábbi években Nógrád megye díszpolgára lett már Göncz Árpád köztársasági elnök, Földi Péter és Réti Zoltán festőművész, Tolnay Klári és Zenthe Ferenc színművész, Praznovszky Mihály irodalomtörténész és Snétberger Ferenc zeneművész. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments