Szarvasbőgés expressz indul a hétvégén Királyréten

királyréti kisvasút gőzmozdonnyal-500Szeptember 21-én szombaton alkonyati szarvasbőgés-hallgatásra várják az érdeklődőket a Börzsönybe, Királyrétre.A szarvasbőgés idején különleges koncertélményt kínálnak az erdők, hiszen a királyi vad, a szarvasbika bőgésének hangja zengi messze a hírt: eljött a szarvasok párzásának ideje. Alkonyatkor „életre kelnek” a nappal rejtőzködő, vadon élő állatok, és erdeink megtelnek különféle sejtelmes hangokkal. Ennek a koncertnek mi, emberek is részesei lehetünk, ha tudjuk, merre is van az erdei koncertterem, és szemünk helyett a fülünkre támaszkodunk inkább – írja az iho.hu. Erre a koncertre hívják természetkedvelő és különleges erdei élményre kíváncsi látogatókat egy kisvasutas utazással egybekötött alkonyati, éjszakai kirándulásra. A túra végén melegítő tea és hagyományos zsíros kenyér lila hagymával várja majd a kifáradt vándorokat a királyréti állomáson.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a kertben

A Szarvasbőgés expressz a Királyréti Erdei Vasúton 2013. szeptember 21-én szombaton közlekedik.

A részletes program:

17.30 Találkozó a Királyréti Erdei Vasút kismarosi végállomásán (Megközelíthető a Budapest-Nyugatiból 15.57-kor Szobra induló személyvonattal.)
18.00 Indulás kisvonattal Királyrétre (külön kocsiban)
18.30 Érkezés Királyrétre
18.40 Vezetett túra: Kisvasút állomás–Várhegy–Széles mező
20.00 Erdei koncert: Szarvasbőgés meghallgatása
20.30 Visszaindulás Királyrétre
21.00 Érkezés Királyrétre, vacsora
21.30 Kisvonat indulása Kismarosra

A program részvételi díja felnőtteknek 1400 forint, iskolás gyermekeknek pedig 800 forint. Ez tartalmazza a kisvasúton való oda-vissza utazást, a túravezetést és a vacsorát is.

A programra jelentkezni lehet e-mailben a berekhelyi@ipolyerdo.hu e-mail címen, bővebb információ pedig a 06-30/93-22-986-os telefonszámon kérhető. A szervezők kérnek mindenkit, hogy megfelelő túraöltözékben érkezzenek, elemlámpát, fejlámpát hozzanak magukkal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments