Duális képzés: élesben is jól teljesítenek a diákok

szakmunkástanulók a Királyban-520Vácon a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban már évek óta jól működik az úgynevezett duális képzés. A diákok nemcsak az iskolai tanműhelyekben, hanem külső képző helyeken, vállalati környezetben is elsajátíthatják egy-egy szakma fortélyait. Számos külső partnere van az iskolának, ahol próbára tehetik magukat a fiatalok.

A duális képzésre – melyet az állam is támogat – több jó példa van az intézményünkben – mondja Dudás Tibor igazgató. – Kollégám, Varga József nagyon sokat tesz azért, hogy magas színvonalon működjön iskolánkban ez a képzési forma.

hirdetés

A duális képzés már évek óta jól működik Vácon. A Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium élen jár ebben, hiszen számos területen alakított ki jó kapcsolatokat olyan cégekkel, akik fogadják tanulóikat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Több településen ismét megnőtt a légszennyezettség, Vácon kifogásolt a levegő

Október elején kapott engedélyt az iskola a ceglédi tankerülettől arra, hogy az építőipari szakképzés keretében tanuló diákok külső szakmai gyakorlatként egy tároló épületet építhessenek a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az igazgató úr azt hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a kölcsönösségen alapuló együttműködésre, hiszen így az intézményeknek nagyrészt csak az anyagköltséget kell finanszírozniuk, a munkát pedig gyakorlat keretében a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai végzik.

Teljes cikkünk a Váci Napló október 25-i pénteki számában olvasható. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments