A Boronkay az öt legjobb hazai szakközépiskola között

Boronkay logóEgy váci, egy egri és egy budaörsi intézmény vezeti a HVG szakközépiskolai rangsorát, de az öt legjobb közé jutott a nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola, valamint a budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola is. Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról, ebből szemezgetünk.

A váci Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, a nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, valamint a budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola – a diákok eredményei alapján ezek az intézmények állnak a HVG szakközépiskolai rangsorának élén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A HVG hamarosan megjelenő középiskolai rangsora a 100 legjobb magyarországi gimnázium és szakközépiskola listáját tartalmazza, emellett számos – például alapítványi, az egyházi, két tannyelvű – részrangsort is készítettek.

A középiskolákat a diákok tanulmányi és felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezésük alapján rangsorolták. Az összesített lista például nyolc – a 10. évfolyamosok kompetenciamérésének eredményei, a tanulmányi versenyek döntőibe jutott tanulók száma, a kötelező érettségi tárgyakból elért eredmények, valamint a HVG Diploma 2013 felsőoktatási listájának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján összeállított – részrangsor felhasználásával készült, a szakközépiskolák rangsorolásához ezek mellett a szakmai tanulmányi versenyek, a SZÉTV és az OSZTV 2012-es döntőseinek számát is figyelembe vették.

Az öt legjobb szakközépiskola

1. Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium, Vác

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

2. Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger

3. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

4. Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium

5. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola, Budapest. (Eduline)

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments