Kórház: 1,4 milliárdos segítség a kormánytól

kórházban a beteg ágya körül orvos és nővérekMár nagyon várták, kedden végre megérkezett. Amikor a kórházban reggel megnézték a bankszámlájukat, 1,4 milliárd forint volt rajta.

Sámoly György főigazgató szerint, amióta ő vezeti az intézményt, azóta ennyi pénz sohasem állt a rendelkezésükre. Ebből a szállítói tartozások nagy részét ki tudják fizetni, de még mindig marad csaknem egymilliárd forintos adósságuk. Jövőre újabb állami segítségre számítanak, mert enélkül nem tudnak kilábalni a pénzügyi gondokból.

– Tavaly májusban vette át az önkormányzattól az állam a kórházat, akkor mintegy 3,5 milliárdos adósságállományt rögzítettek a jegyzőkönyvek. Ez hatalmas összeg, olyannyira, hogy ezzel az első öt-tíz legeladósodottabb kórház között tartottak minket nyilván. Az átadáskor megállapodás született arról is, hogy a tartozásokért az állam felelősséget vállal, ennek keretében került sor most az 1,4 milliárd forint átutalására – mondja Sámoly György. (képünk illusztráció)

Teljes cikkünket, amelyben  arról is olvashatnak, igazak-e azok a hírek, hogy a műtétekhez nincs elég gumikesztyű és cérna, lapunk november 29-i pénteki számában olvashatják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments