Tizenegy tonna húst foglaltak le Dunakeszin

vágóhíd, húsdarabolásIllegális hússzállítmányra csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek hajnalban egy dunakeszi parkolóban. A jól szervezett hálózat tagjait akkor érték tetten, amikor 11 tonna külföldről illegálisan behozott nyershúst rakodtak – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a NAV Pest megyei adóigazgatóságához érkezett jelzés szerint az egyik dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában éjszakánként illegális húsátrakás zajlott.

Pénteken az adóellenőrök és pénzügyőrök a Nébih munkatársaival közösen ütöttek rajta a húscsempészeken. A külföldi kamionokból előkerült darabolt baromfi nyersárura és hasított félsertésekre már több magyar húsipari cég teherautója várakozott, hogy az illegális szállítmányt fővárosi és vidéki vágóhidakon keresztül adózatlanul értékesítsék a magyar piacon.

A termékek állapotából a Nébih szakértői arra következtettek, hogy a húst vélhetően szabálytalanul tárolták, az levet engedett, majd újrafagyasztották. Az árun semmilyen jelölés nem szerepelt. Bizonytalan eredete és állapota miatt a teljes mennyiséget megsemmisítették.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A lefoglalt dokumentumokból kiderült, hogy egy lengyel kamion rendszeresen szállította az illegális húsárut részben magyar, részben szlovák vállalatoknak. A vevők az áru átvételekor készpénzben fizettek. Az adóhatóság nyilvántartása szerint az ügyben érintett magyar cégek áfabevallást eddig nem nyújtottak be, velük szemben az adóhatóság már a rajtaütést megelőzően áfaellenőrzéseket indított.

A NAV további vizsgálatokat folytat, különös tekintettel arra, hogy az ügyben egy európai csalási lánc ismert tagja és több nagyobb magyar cég is érintett – áll a közleményben. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments