Válaszd a mosolyt! – harmonika est Révész Milánnal

Révész MilánCsalád, munka és zene. Ez a hármasság jelenti a legfontosabbat a  harminc esztendős Révész Milán számára. A Szokolyán élő fiatalember egyike azoknak, akik egy már-már elfeledett hangszer, a harmonika újra „divatba” hozásán fáradozik.

Milán öt évesen, autodidakta módon kezdett el zongorázni, majd később a váci zeneiskolába is járt. Eltelt jó néhány esztendő és tizenkilenc éves korában vette először kézbe a harmonikát. Ettől a pillanattól kezdve lett elválaszthatatlan társa és önkifejezésének egyik eszköze ez a hangszer, ami igazából az 1900-as években élte fénykorát.

Az előadói pályával kacérkodó három gyermekes apuka egyfajta isteni ajándékként tekint arra a képességére, hogy van érzéke a zenéhez. Családi vállalkozásában tevékenykedik és a muzsikálást csak a saját és mások örömére szolgáló hasznos időtöltésnek tekinti, mint sem kenyérkereseti lehetőségként, de véteknek tartaná, ha talentumát nem mutathatná meg a közönségnek. A tehetségét kívánja bemutatni ismét az érdeklődőknek. Ismét, hiszen korábban a Harmonika szerelmesei elnevezésű, több alkalommal megszervezett előadáson lépett a közönség elé, most azonban önálló estre készül. A hetek óta tartó lázas készülődés végeredményét a váci Madách Imre Művelődési Központ színháztermében tekintheti meg a publikum november 28-án, csütörtökön 18 órától az Őszi Művészeti Hetek záróeseményeként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az előadói estre ellátogatók megtapasztalhatják Milán igényességet szem előtt tartó, sajátos zenei ízlésvilágát, amelyen a nagy elődök és mesterek, Borbély József, Pál Lajos, Zátrok Gábor iránymutatásai is megfigyelhetőek. A koncert egyébként nem csak zenei, hanem vizuális élményt is nyújt, hiszen klipszerű videó-installációk egészítik ki a muzsikát. A képi világ megteremtésén is Révész Milán dolgozott. A koncertre  belépőjegyek válthatók a váci Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárában elővételben 1000, a fellépés napján 1300 forintért. Előzetes a www.milanzene.hu oldalon hallható.

Minden érdeklődőt várnak a szervezők! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments