Vasútállomás: a terveknek megfelelően haladnak

vasútállomásAz ütemterveknek megfelelően halad a váci vasútállomás átépítése – tájékoztatta lapunkat Loppert Dávid, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs vezetője. Az állomás jobb oldalán a mellékvágányokat, a csatlakozó iparvágányokat és a kitérőket a vállalkozó elbontotta.

November 21-én 17 órakor a Göd-Vác közötti jobb vágányon már megindulhatott a közlekedés, így újra két vágányúvá vált a közlekedés ezen a szakaszon, ami a váciak számára nagyon jó hír, mert azóta jelentősen csökkentek a késések a Vác-Budapest szakaszon.

Jelenleg az elbontott mellékvágányok egy részén az új pályaszerkezet építése van folyamatban, a kapcsolódó munkák párhuzamos végzése mellett (földmű szélesítés, vízelvezetés-szivárgók, kábelalépítmény, felsővezeték oszlopok állítása). A vágányépítéshez kapcsolódó szükséges biztosítóberendezési munkák végzése ezzel párhuzamosan halad (biztosítóberendezés, jelzők, szigetelt sínek, váltók stb.). Elindult az új üzemi épület B épületrészének építése is – ott az alapozást, a földszinti falak felhúzását, a külső közművek kiépítését végzik – és a felvételi épület felújítása, a szükséges bontási munkák elvégzésével, közmű munkálatok, belső szerkezeti átalakítások betonozások, zsaluzások, szigetelések folynak. Az átépítés miatt az utasforgalmi és üzemi funkciókat – például a jegypénztárakat – egy külön erre a célra kiépített konténervárosba költöztették át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A teljes cikket a jelenlegi forgalomkorlátozásokról és a várható elterelésekről, útlezárásokról lapunk november 29-i pénteki számában olvashatják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments