Elismerések a megyenapon – váciaknak is

Pest megye címerePest-Pilis-Solt vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította.

Ezen alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, a az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

Az idei kitüntetettek között több vácit is találunk.

A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye – a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a megyeházára. Ezen a napon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója.

Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „szerencsések vagyunk – mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket.”  Majd hozzátette: „Pest megye nem csak egy név – hanem 187 egyedi történet, amit olyan közösségek írtak, akik képesek voltak helytállni és képesek ma is támogatni egymást olyan ügyekben, amelyektől mindannyiunk sorsa függ.”

A megye amatőr és professzionális sportolóinak Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő és Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át a díjakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Influenza: a váci kórházban is él még a látogatási tilalom

Az ünnepség sportkarácsonyi részében kiosztották az Év Sportolója, az Év Legjobb Csapata, az Év Edzője, az Év Szabadidő és Sport Szervezetei, az Év Legeredményesebb Iskolái és az Év Legeredményesebb Testnevelői díjakat is.

A megyenapi rendezvényen átadták a Pest Megye Díszpolgára címet, a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat. ♦

Váci díjazottak:

PEST MEGYE KATASZTRÓFAVÉDELMÉÉRT DÍJ
VINKÓ KORNÉL (VÁC)

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA ÉS LEGEREDMÉNYESEBB SPORTSZERVEZETE SPECIÁLIS SPORTÁGAK KATEGÓRIÁBAN:
I. DÍJ KÁLMÁN KRISZTINA, VÁCI REMÉNYSÉG SE
II. DÍJ KANYÓ ZSOLT, VÁCI REMÉNYSÉG SE
III. DÍJ HÍDVÉGI BALÁZS, VÁCI REMÉNYSÉG SE

I. DÍJ VÁCI REMÉNYSÉG SE

AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB SZABADIDŐSPORT SZERVEZETE
II. DÍJ VÁCI LAKÓTERÜLETI SE

AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA
I. DÍJ VÁCI ÁRPÁD FEJEDELEM ÁLTALÁNOS ISKOLA

AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB KÖZÉPISKOLÁJA
I. DÍJ VÁCI BORONKAY GYÖRGY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

AZ ÉV TESTNEVELŐJE
VARGÁNÉ ZSADÁNYI ÉVA, VÁCI ÁRPÁD FEJEDELEM ÁLTALÁNOS ISKOLA

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOROSZTÁLYBAN
I. DÍJ KARECZKI RÉKA, VÁCI REMÉNYSÉG SE

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA KÖZÉPISKOLAI KOROSZTÁLYBAN
III. DÍJ ADAME MÁTÉ, VÁCI REMÉNYSÉG SE

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA UTÁNPÓTLÁS KOROSZTÁLYBAN
II. DÍJ VÁCI ÁRPÁD FEJEDELEM ÁLTALÁNOS ISKOLA LEÁNY SÚLYLÖKŐ CSAPATA

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA NŐI FELNŐTT KOROSZTÁLYBAN
III. DÍJ CSERNÁK EDINA, VÁCI VASUTAS SE

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA FÉRFI FELNŐTT KOROSZTÁLYBAN
II. DÍJ GALAMBOS PÉTER, VÁC VÁROSI EVEZŐS CLUB

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!