Életet mentett a defibrillátor a börtön épületében

DefibrillatorSzombaton riasztották a mentőket, a Váci Fegyház és Börtön épületében működő Duna-Mix Kft-nél ugyanis rosszul lett egy ott dolgozó alkalmazott.

A mentőautó azonnal a helyszínre indult. Amikor megérkeztek, a hölgy szívverése és légzése már leállt, ezért a korábban támogatásként ajándékba kapott defibrillátorral azonnal megkezdték az újraélesztést. Lapunk úgy tudja, a harmadik kísérlet sikerrel járt.

Halló-kockaKözben megérkezett a rohamkocsi és a börtön egészségügyi munkatársai is, de addigra már sikerült a hölgy állapotát stabilizálni. Kórházba szállították és úgy tudjunk, jól halad a gyógyulása, a szívleállás következtében nem maradnak maradandó károsodások.

A váci mentőállomáson elmondták: jelenleg öt kocsival rendelkeznek, mindegyikben van defibrillátor, ezek egy részét ajándékba kapták, volt, amelyiket alapítványi pénzből vásárolták és az Országos Mentőszolgálat is vett ilyen berendezéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mától megszűnt a veszélyhelyzeti fogorvosi ügyeleti rendszer a városban

Még aznap egy másik esethez is hívták őket, a buszállomáson esett össze egy férfi, így találtak rá. Sajnos rajta már nem tudtak segíteni, pedig megpróbálták újraéleszteni a mentősök. (Váci Napló)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments