Már hétszáz vasúti kocsiban wifizhetnek az utasok

MÁV wifis kocsiA MÁV-START Zrt. péntektől hétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet, így évente akár ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon. A vasúttársaság szolgáltatásának bővítése összesen 735 vasúti kocsit érint, amely európai összehasonlításban is kiemelkedőnek számít.

A váci elővárosi vonalon már hónapok óta elérhető az internet egyes szerelvényeken.

Már elérte az ingyenes internetelérést biztosító vasúti kocsik köre a hétszázat, így a felújítási programban megjelölt 735 jármű (személykocsi, illetve motorvonat) wifirouterrel történő felszerelése hamarosan a végéhez ér. A tavalyi lendületes fejlesztésnek köszönhetően hétről hétre jelentősen nőtt azoknak a kocsiknak a száma, amelyekben díjmentes internetezést biztosít a vasúttársaság. A szolgáltatás folyamatos kiépítése egyre több térséget érintett, így az InterCity forgalomban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányában és a teljes budapesti elővárosi hálózaton – köztük a váci vonalon – elérhetővé vált a wifi az utasok számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Levelet küld a NAV az online számlaadat-szolgáltatás változásairól

A fedélzeti internetet egyidejűleg egy vonaton akár több százan is igénybe vehetik, így naponta több tízezren tölthetik levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel az utazással töltött időt. A vasúttársaság fejlesztése az utasok körében töretlen népszerűségnek örvend, hiszen amíg tavaly márciusban harmincezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már közel négyszázötvenezerre emelkedett.

A csatlakozások száma összesítve pedig tavaly év végére meghaladta a kétmilliót. A tapasztalatok szerint, a rendszert péntekenként használják a legtöbben.

Az utasok könnyebb tájékozódása érdekében az ingyenes internet szolgáltatást biztosító kocsikat a járművek külső felületén, valamint az utastérbe kihelyezett wifi matricákkal jelzi a vasúttársaság. (Váci Napló)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments