Már nincsenek késések a váci vasútvonalon

felsővezetékjavítás a vasútvonalonHelyreállították a felsővezetéket, így már nincsenek késések a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon – közölte a Mávinform délben.

Közleményük szerint a műszaki szakemberek megvizsgálták és megjavították a felsővezetéket Verőce és Nagymaros között az egyik vágánynál. Már mindkét vágányon közlekednek a vonatok a Dunakanyar vasútvonalán.

Mint korábban jelezték: a szokásos ellenőrzések során vették észre, hogy egy szakaszon a felsővezetéket tartó úgynevezett oldalkartörés veszélyes lehet, vezetékszakadást is okozhat. Ezért a műszaki szakemberek kicserélték ezt a szerkezetet, a másik vágányon való forgalomfenntartás mellett.

Mint írták: a téli időszakban gyakrabban ellenőrzik a műszaki berendezések és a pályák állapotát. A biztonságos és menetrend szerinti vasúti közlekedés érdekében a mozdonyvezetők is fokozottabb figyelemmel közlekednek. Amennyiben hibát észlelnek a vágányzaton, vagy a felsővezeték-rendszeren a mozdonyrádiójuk segítségével azonnal jelzik a hibát a MÁV fő-menetirányítójának, aki intézkedik az elhárításra a műszaki diszpécserszolgálatnak. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments