Meglepődtek Angela Merkel házán az oroszok

Angela Merkel újságírókkal buszonNem hittek a szemüknek az europe-today.ru orosz honlap szerkesztői, amikor hosszas kutakodás után sikerült kideríteniük és lefotózniuk Angela Merkel német kancellár házát.

Az orosz újságírók szerint az Európai Unió legbefolyásosabb politikusának lakása „vizet se vihet” azoknak a rezidenciáknak, amelyeket kisebb-nagyobb moszkvai kormányhivatalnokok építettek maguknak. Meg is jegyzik, hogy a Merkel-ház inkább hasonlít egy munkásszállóra, mint Németország legbefolyásosabb emberének az otthonára.

Az orosz kollégák azt is kiderítették, hogy amikor kancellári teendői miatt Berlinben kell tartózkodnia, akkor Angela Merkel egy saját fizetéséből bérelt apartmanban száll meg. Sőt ismételten visszautasította azokat az ajánlatokat, hogy vegye igénybe a német állam által fenntartott protokoll lakások valamelyikét.

Angela Merkel háza

Hasonló fából faragták a kancellár férjét is, aki minden alkalommal kifizeti jegyét, amikor az Angela Merkel rendelkezésére bocsátott repülőgépet vagy helikoptert igénybe veszi. Mivel a jegy ára a charter járatra természetesen borsosabb a menetrend szerinti járatokénál, Merkel férje már csak spórlásból is jobban szeret a „civilekkel” utazni – írja a budapestlight.hu.

Más forrásokból kiderítettük, hogy a kancellár szabadidejében krumplit és epret termel kertjében. Ha teheti, szívesen sportol – nemrég sajnos baleset érte sífutás közben -, s gyakran jár színházba, koncertekre és focimeccsre is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Angela Merkelt nemrég újraválasztották, s mert az ország érdekeit tartotta szem előtt, nagykoalíciót alakított korábbi ellenzékével, a szociáldemokratákkal. A kancellár felmérések szerint sokkal népszerűbb, mint pártja. Németországban pedig legalább három-ötször többet keresnek a dolgozó emberek, mint nálunk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments