Nagy kedvencek a kis kedvencek

Pajti kutyaBár statisztikai adatokat nem kerestünk, de ezek híján is egyértelmű, hogy az utóbbi időben egyre inkább a kistestű kutyafajták a népszerűbbek. Elég csak egy órácskát eltölteni például a váci Duna-parti sétányon barátságos sétaidőben, máris rögtön bárki meggyőződhet a tényről: a kedvencek körében lassan elenyésző a nagyobb méretű ebek aránya, például alig látni német juhászt, magyar vizslát, rotweilert, dán dogot vagy épp bernáthegyit.

Pedig korábban masszívan tartotta magát az a nézet, hogy az apróbb csahos négylábúak kényesebbek, ám – mint a lapunknak nyilatkozó szakember is leszögezte – egyértelműen tévhit, hogy a méret bármennyiben befolyásolná a kedvenc tűrőképességét.

Hadnagy Róbertéknál idestova kilenc hónapja, kis túlzással egy – szálkás szőrű tacskó anyukától és ki tudja, milyen apukától való – keverék kiskutya diktálja az életritmust.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A családfő elmondta: Pajti igen hamar belakta a lakást, egyes helyeket egyenesen szinte kisajátított, de ezzel együtt azért őket magukat is „megtűri” a köreiben, sőt látni rajta, hogy nélkülük vigasztalhatatlanul magányos lenne.

A teljes cikk a Váci Napló január 24-iki lapszámában olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments