Nyolc év fegyházat kapott a dunakeszi tanár

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanA Dunakeszi Járásbíróság kedden ítéletet hirdetett annak a dunakeszi férfinak az ügyében, akit felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt meg a Dunakeszi Városi Ügyészség.

A bíróság ítélete szerint T. G. vádlott bűnös 6 rendbeli szemérem elleni erőszak bűntettében, melyből 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett, 5 esetben mint közvetett tettes, egy esetben részben mint tettes, részben mint közvetett tettes és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a bíróság 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett végleges hatállyal eltiltotta a pedagógus foglalkozástól.

Halló-kockaA vádlottat a bíróság 1 rendbeli szemérem elleni erőszak bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

A velvet.hu Indexen publikált helyszíni beszámolója szerint T. nem jelent meg a bíróságon, mert hétfő éjjel agyvérzést kapott. Ügyvédje kitart amellett, hogy a vádak alaptalanok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

T. Gábort, a dunakeszi Széchenyi István általános iskola igazgatóhelyettesét 2011 májusában helyezték előzetes letartóztatásba. Hírügynökségi jelentések szerint szexuális felvilágosítás keretében a gyerekeknek meztelenre kellett vetkőzniük egymás előtt és csókolózniuk is kellett egy osztálykiránduláson, még 2010 októberében. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsította meg T. Gábort.

A 48 éves, házas férfit 2010 novemberében felfüggesztették, és ismertették ellene a vádakat (7 rendbeli szemérem elleni erőszak-, és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette). Gerencsér Ferenc, T. Gábor  ügyvédje a tárgyalás előtt a Velvetnek elmondta, hogy T. Gábor majdnem három évtizeden keresztül mindenféle panasz nélkül utaztatta a gyerekeket. A tanár működtetett az iskolában egy kamaszklubot, mert a tanári végzettsége mellett volt egy olyan képzettsége, amivel hasonló témákban beszélgethetett gyerekekkel. A szexuális jellegű játékokról Gerencsér Ferenc nem is hallott, és azt, hogy T. Gábor indíttatására bárkinek is le kellett volna vetkőznie, kategorikusan cáfolta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

T. Gábor 10 hónapot töltött előzetes letartóztatásban a váci börtönben. A férfit a fegyőrök súlyosan  bántalmazták, a karját eltörték, az életéért rettegett. A velvet.hu 2011 májusi beszámolója szerint vasárnap délutántól hétfő délelőttig törött kézzel, ellátás nélkül maradt. „Hétfő délelőtt észlelte az orvos, hogy  törésgyanús eset van, és rögtön jelezte, hogy ki kell vinni megröntgenezni. Ekkor jutott a börtönparancsnok tudtára, hogy gond van az őrizetessel. Lement hozzá, és rendkívül korrekten és határozottan intézkedett” – mondta dr. Gerencsér Ferenc. „Rögtön gondoskodott róla, hogy a Honvéd kórházban ellátásban részesüljön az ügyfelem, és azonnal megtette a Budapesti Katonai Ügyészségen a szükséges lépéseket.”

Az ítélet nem jogerős. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments