A váci baptisták tanácsai: hogyan telefonálj Istennek?

telefonA Váci Baptista Gyülekezet honlapján rendszeresen jelennek meg hírek a közösség életéről, az őket érintő dolgokról. Most egy fontos témát boncolgatnak: hogyan beszélj telefonon Istennel?

Ehhez hét pontban foglalták össze a legfontosabb tanácsokat, amelyek tapasztalataik szerint segítenek abban, hogy eredményesen kommunikáljunk az Úrral, még akkor is, ha gyarló világunkban sokan azt állítják, hogy a kommunikáció manapság nagyon egyszerű dolog. Ráadásul a hittel kialakított vonal használatáért nem kell percdíjat sem fizetni.

A mai ember nyelvén az imádságot az Istennel való telefonbeszélgetésnek is lehet nevezni. Ehhez a következő találó szabályokat rendelik – olvasható a honlapon:

imadkozas

1. Ügyelj a megfelelő hívószámra! Ne feledd: egy igaz Isten van – és rengeteg téves kapcsolás…
2. Ha a telefon foglaltat jelez, ne ess kétségbe! Kíséreld meg újra! A foglalt jelzés is jelzés Isten részéről; gondolkozz el azon, hogy ezzel mit akar a tudtodra adni.
3. Semmilyen telefonbeszélgetés nem lehet pusztán monológ! Ne beszélj megállás nélkül, hanem figyelj arra is, hogy Isten mit akar mondani.
4. Ha megszakad a vonal, biztos lehetsz abban, hogy a hiba nem a másik félnél van. Vizsgáld meg, hogy nem te szakítottad-e meg a kapcsolatot! Ha igen: mielőbb tárcsázz újra!
5. Ne szokj rá, hogy Istent csak vészhelyzetben riasztod a segélyhívó-vonalon!
6. Ne csak csúcsidőn kívül és hétvégeken hívd Istent, hanem telefonálj csúcsidőben, azaz hétköznap is! Munkaidőben is lehet egészen rövid hívásokat intézni Vele.
7. Végül ne feledd: Isten mindig „zöld számon” érhető el, azaz a Vele való telefonálás mindig ingyenes! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments