Csendben kezdődött és zárult az ökumenikus imahét

Beer Miklós püspökA világon több mint egy évszázada; hazánkban néhány évtizede hagyomány, hogy január utolsó hetében ökumenikus imahéttel fejezzük ki a keresztények egységét Krisztus­ban. Vácott idén az evangélikus templomban, 19-én, vasárnap este a 6 órakor kezdődő istentisztelettel vette kezdetét az imahét.

– Ebben az évben a kanadai keresztények választották ki az ökumenikus imahét mottóját: Szent Pálnak a korintusi hívekhez írt első leveléből – éppen azt a részt, amely az imahetet nyitó vasárnap katolikus szentleckéjében is hallhattunk. Szinte hallom Pál apostol szemrehányó szavait: „hát ti is?” – hangzott el Beer Miklós katolikus megyéspüspök szentbeszédében.

– Közeledik a reformáció ötszázadik évfordulója. Meg­győ­ződésem, hogy ez a pár év kegyelmi időszak lesz valamennyiünk számára; hogy jobban megértsük, szeressük és el­fogadjuk egymást, és együtt tudjunk reményt és példát mutatni ennek a zűrzavaros, ellenséges világnak – megmutatnunk, hogy Krisztus nem szakítható szét. Mert a kéz nem mondhatja a lábnak: nincs rád szükségem… Mert csak együtt vagyunk Krisztus titokzatos teste – mondta a püspök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A vaciegyhazmegye.hu beszámolója szerint január 26-án, vasárnap este lezárult az ökumenikus imahét. Vácott a felsővárosi református templomban tartott istentiszteleten, melyen a történelmi egyházak képviselői is részt vettek, Meláth Attila baptista lelkész végzett igehirdetést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments