Itt a Fidesz-lista: Harrach Péter biztos befutó helyen

Harrach PéterA Fidesz választmánya szombat délelőtt elfogadta a kormánypártok országos listáját – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. A 2014-es országgyűlési képviselőválasztás listáját Orbán Viktor miniszterelnök, a párt elnöke vezeti.

A második helyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke van. A harmadik hely Kövér László házelnöké. Harrach Péter, aki a váci választókerület elnöke is egyben (képünkön), a 10., biztos befutó helyen szerepel a listán.

A fidesz.hu-n a teljes listát közzétették. A listán most 150 név van, de Kósa azt mondta: az országos választmány felhatalmazást adott a Fidesz elnökségének és választási előkészítő bizottságának, hogy ha kell, újabb jelölteket vegyenek fel rá – írja az MTI.

Kósa becslése szerint listáról 40-45 – plusz-mínusz 5-10 – mandátumot szerezhetnek a jelenlegi kormánypártok, de sok függ attól, hány párt jut majd be a parlamentbe, és milyen eredményt érnek el az ellenfelek. Szerinte az sem lehetetlen, hogy 70-80 egyéni választókerületben nyer jobboldali.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Az MTI összefoglalása szerint a 11. helytől a Fidesszel szövetséges szervezetek vezetői következnek, a Nemzeti Fórumot vezető Lezsák Sándor, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, Turi-Kovács Béla, aki a Kisgazda Polgári Egyesületet vezeti, Szatmáry Kristóf, a Vállalkozók Pártjának elnöke, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments