Ittasan vezető tábornok állt a bíróság elé (frissítve)

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanA Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a mai napon, szerdán gyorsított eljárás keretében állítja a Dunakeszi Járásbíróság elé azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én ittasan vezette a szolgálati járművét.

A rendőr dandártábornok Budapesten, a Külső Szilágyi úton, Dunakeszi irányába ittas állapotban közlekedett az általa vezetett Škoda Oktavia RS szolgálati gépkocsival, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége következtében felhajtott egy terelőszigetre és ott egy közlekedési jelzőtáblának ütközött. Az ütközés következtében a gépkocsin rongálódások keletkeztek.

Az ütközés után a gyanúsított a továbbhaladt, majd Dunakeszin, az M0-ás autóúton lelassult, megállt, miközben működtette a gépkocsi tetején elhelyezett kék villogót. Ekkor a gyanúsítottat a mögötte közlekedő, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Autópálya Alosztályának állományába tartozó járőrök igazoltatták, amelynek a gyanúsított vonakodva, többszöri felszólításra tett eleget: az alkoholteszter megfújását megtagadta, ezért vérvizsgálat céljából előállították – áll az ügyészség közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A vizsgálat eredménye szerint a gyanúsított súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában vezette a szolgálati gépkocsit.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottat a terhére megállapítható ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében állítja őt a Dunakeszi Járásbíróság elé.

FRISS! Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélték és három évre eltiltották az autóvezetéstől szerdán azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én részegen vezette szolgálati autóját Dunakeszinél. Az ügyész indítványozta a dandártábornok lefokozását, de a bíróság elutasította ezt az indítványt. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments