Legyél tudatos vásárló, igényelj kedvezménykártyát!

Tudatos Vásárlók Egyesületének kedvezménykártyája-vágottA Tudatos Vásárlók Egyesülete idén januártól indította el Kedvezménykártya programját. Korábbi felméréseik szerint Magyarországon a magukat környezettudatosnak tartó fogyasztók között növekszik a fenntartható termékeket, szolgáltatásokat, kínáló helyek ismerete.

Ugyanakkor egyre több vállalkozás működik etikus, környezetbarát módon.

A Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyei között olyan boltok, vállalkozások találhatók, melyek etikus, illetve környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat értékesítenek. Váci elfogadóhely még nincs a rendszerben, de a Budapesten gyakrabban megfordulók már több lehetőség körül válogathatnak.

A kártyaprogram bevezetésével a környezettudatos vásárlók és az ilyen termékeket, szolgáltatásokat kínáló kisvállalkozások könnyebben egymásra találhatnak. A rendszer segíti a fenntartható fogyasztás növekedését, a vásárlók ellenőrzött, valóban zöld megoldásokat alkalmazó boltokban vásárolhatnak kedvezményesen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kutyát és macskát mentettek a tűzoltók az égő házból

Az elfogadóhelyek minősítésére kérdőívet dolgoztak ki, ennek segítségével mérik fel a kártya-elfogadóhelyek gyakorlatait. Csak olyan boltok, szolgáltatások kerülhetnek a rendszerbe, melyek teljesítik a fenntarthatósági kritériumokat. A rendszerbe bekerülő boltok társadalmi vagy környezeti szempontból pluszt teljesítenek: hátrányos helyzetű emberekkel dolgoznak, környezetileg fenntartható(bb) termékeket és szolgáltatásokat kínálnak. Például bioboltok, baba-mama boltok, vega éttermek, bicikliboltok, kerékpáros futárok, az ökoturizmus helyei, magyar dizájnerek boltjai, biokozmetikák.

Már 50 elfogadóhelyen – boltokban és webshopokban – lehet Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával 5-15 % kedvezménnyel vásárolni. Az egyesület várja a csatlakozni kívánó boltok és kártyatulajdonosok jelentkezését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Gyermekeit egyedül nevelő roma édesapa diplomája

A kártya egy évre szól, és a TVE támogató tagjai juthatnak hozzá. Az elfogadóhelyek egyelőre zömmel budapesti helyek, de vidéki helyek is jelentkezhetnek a kedvezményt nyújtó boltok körébe. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!