Megyeháza: nyújtóztak, takaróztak, szavaztak

Pest megye címerePénteki ülésén a megyei önkormányzat elfogadta a kiegyensúlyozott gazdálkodást, és nagyobb költségvetési mozgásteret biztosító 2014. évi költségvetését. A főszabály: csak addig nyújtózhatnak, ameddig a takaró ér.

A korábbi évekhez mérten a legfontosabb változás, hogy a megyei önkormányzatok konszolidációja végérvényesen befejeződött. A fennmaradó kötelezettségek a 2013. évi költségvetés terhére elszámolásra kerülnek.

Az önkormányzatokkal szembeni általános elvárásnak megfelelően, az idei évtől a költségvetés összeállításánál csak olyan bevételek tervezhetőek, amelyek bizonyosan teljesülnek, illetve olyan kiadások, amelyekre a bevételek fedezetet nyújtanak.

A hatékonyság és az eredményes gazdálkodás érdekében a költségvetés szigorú létszámgazdálkodást és a mértékletességet irányoz elő, a nem kötelező feladatok vállalásában. Pest Megye Önkormányzata 2014. évi költségvetése mindösszesen 701,7 millió Ft bevételt és kiadást tartalmaz – olvasható a megyeháza közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vaklárma volt Nagymaroson, mégsem tüzérségi lövedékeket találtak

A közgyűlés többek között döntött a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Pest Megye Önkormányzata által delegált kuratóriumi tagjának megválasztásáról; az Intelligens Energia Európa Programra benyújtott pályázat támogatási szerződése (Solanova-program); valamint a területfejlesztési konzultációs fórumok és a Megyei Értéktár Bizottság 2013. évi tevékenységéről készített beszámolók elfogadásáról.  (Váci Napló)

KORÁBBAN ÍRTUK: Megyei értéktár: a magyar parlagi szamár is bekerült

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments