Mi az integrál jóga?

sabi_pray_11Az integrál jóga a hagyományos módszerek alkalmazásának egy intelligens kombinációja, melynek célja, hogy az emberi lény minden egyes oldala harmonikusan fejlődjön; így a fizikai, az érzelmi, az értelmi, az intellektuális és a szellemi része is.

Az integrál jóga egy tudományos rendszer, amely a Jóga különböző ágait vagy formáit ötvözi azért, hogy az egyén minden felsőbb rejtett képessége teljesen kivirágozzon.

A jóga néhány ágazata:

Jóga_1HATHA JÓGA, amely magába foglalja a jellegzetes, sokféle jótékony hatással bíró testhelyzetet (ÁSZANA), a mély ellazulást (SAVÁSZANA), a légzésen keresztül a különböző kifinomult energia áramlatok ellenőrzését és szabályozását, alapvető tisztítógyakorlatokat (KRIJÁK), az értelmet ellenőrző koncentrációs gyakorlatokat, amelyek célja, hogy harmonizálják a testet, rugalmassá és ellazulttá téve azt. Mindezek a gyakorlatok felerősítik az életerőt, teljes egészséget biztosítanak és segítenek különböző betegségek gyógyításában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: bizonyos jegyeket visszavált a Volánbusz

MANTRA JÓGA – ezen az úton csodálatos rezonancia állapotba kerülünk a megnyilvánulás bizonyos fennkölt és kifinomult energiáival azáltal, hogy kisugárzunk adott hangokat, amelyek elősegítik az összhangba kerülést és amelyek úgy ismertek, mint MANTRÁK. A MANTRA tehát egy hangszerkezet, amely egy energiának vagy a Makrokozmosz egy rejtett szférájának egy sajátos jellegét képviseli.

KARMA JÓGA  – ez a kötődés nélküli cselekvés útja, amely lehetővé teszi, hogy a törekvő spontán módon összhangba kerüljön a végtelen univerzális energiával. Így a napi társadalmi feladatok vagy cselekvések megvalósításán keresztül, anélkül, hogy kötődne vagy, hogy önmaga számára kívánná az eredményeket vagy a cselekedet gyümölcseit, a karma jógi megtisztítja értelmét és felgyorsítja belső fejlődését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: a szemetet elviszik, de vannak korlátozások

Jóga_2Következtetésképpen azt mondhatjuk, hogy az integrál jóga minden jógaforma szintézise. Alapvető célkitűzései között van egy életerős, egészségtől duzzadó tökéletes test és egy tiszta, erős, nyugodt és ellenőrzött értelem van. Valamint egy kifinomult és felébredt intellektus, mint amilyen az acélon élezett penge, és egy szeretettel és könyörülettel teli szív, amely képes átélni empatikusan mások fennkölt állapotát.

2013-ban egy új integrál jóga tanfolyam indult Vácon. Egy ingyenes nyílt óra alkalmával betekintést nyerhetünk a jóga elméletébe, gyakorlataiba, ezek után lehetőség van a tanfolyamhoz való csatlakozására is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: készpénzmentes jegyvásárlás a buszokon

A tanfolyam mottója: “A folyamatos átalakulás” vagy más szóval folyamatos szellemi fejlődés.

Az Integrál Jóga tanfolyamon a következőkről lesz szó:

  • A fizikai, lelki, szellemi harmónia elérése
  • Út az igazi önmegismeréshez, a spirituális felébredéshez
  • A sprirituális elvek integrálása a mindennapi életbe
  • A különböző jóga irányzatok, technikák harmonikus integrálása egy rendszerbe. ♦

 

PéterINGYENES NYILT ÓRA

Időpont: 2014. február 25. kedd, 18 óra

Cím: Király Endre Ipari Szakközépiskola

Információ: Erdei Péter, 06-30-266-2425

Honlap: integral-joga.hu

Facebook: Ezoterikus Integrál Jóga Vác

 

Korábbi cikkeink a jógáról: 

“A folyamatos átalakulás”: integrál jóga indul Vácon,

Egészség és jó közérzet a jóga

Testi-lelki harmonia a jóga

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás