Schirilla Dunakeszinél úszott – Vácon nem fog?

Schirilla György nem úszott VácnálA Dunakeszi révnél úszott szombaton Schirilla György a Dunában.  A sportember ezúttal nem szelte át a folyót, hanem csónakkal vitték be a közepére, s onnan tempózott ki a mintegy 2-300 fős nézőközönséghez.

A téli fagyos Dunában minden évben többször megmártózó Schirilla célja a hagyományőrzés – édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Kerestük a népszerű sportembert, de egyelőre nem tudtuk elérni. Így nem sikerült kiderítenünk, hogy a tavalyi kudarc ellenére az idén városunkban is vízbe száll-e.

Mint ismeretes és lapunkban is megírtuk, az elmúlt évi úszásakor a szükséges engedélyek hiányára hivatkozva a rendőrség megakadályozta a Duna átúszását. A helyszínen hosszas vita alakult ki, végül Schirilla György belátta, hogy nincs remény a program megtartására. Akkor a Váci Naplónak azt mondta: alaposan meggondolja, hogy Vácott újra ússzon. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments