ÜLŐRÖPLABDA: drámai csatában ezüstérem a kupában

Óriási csatában, közel kétórás mérkőzésen, ötjátszmás csatában a Sprint SC Szombathely nyerte meg a váciakkal mérkőzve az ülőröplabda Tesco Magyar Kupát, amelynek döntőjét Békéscsabán rendezték: Sprint SC – Mozdulj SE 3-2.

Az első két játszmát a szombathelyiek nyerték, majd a következő kettőt a váciak, a mindent eldöntő ötödik szettben pedig 15-13-ra győztek a szombathelyiek, akik duplán ünnepelhettek, hiszen idén húsz éves az egyesület, és ez volt története első kupagyőzelme.

A mérkőzést fantasztikus hangulatban rendezték, a lelátón 800-an nézték a találkozót, és a békéscsabai nézők minden pontot megtapsoltak, különösen a hosszú, látványos labdameneteket, amelyekben nem volt hiány – számol be a mérkőzésről a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kedvez az időjárás, jól haladnak a kertészeti munkákkal

– Nagyon jó mérkőzést játszottak a csapatok – mondta a találkozó után Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke. – Úgy gondolom, a nézőknek és a játékosoknak is nagy élmény volt ez a finálé. Nagyon jó az együttműködésünk a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, szeretnénk a jövőben még szorosabb kapcsolatot kialakítani egymással.

Ugyanezen a napon és helyszínen rendezték a női és férfi Magyar Kupa bronzmérkőzéseit és döntőit.

A betétprogramok között is jutott szerep az ülőröplabdának: a Tesco munkatársaiból összeállított csapat játszott gálameccset a magyar női válogatott játékosaiból és a szegedi Csakazért SE gyermek röplabdázóiból álló vegyes csapattal. A bemutató végén a Tesco csapatának tagjai ajándékcsomagokat adtak át „ellenfeleiknek”. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!