Boldog születésnapot Piarista Gimnázium

300 éves a piarKülönleges hangulatú, exkluzív bállal emlékezett a Piarista Gimnázium a 300 évvel ezelőtti iskolaalapításukra február utolsó szombatján.

1714 szeptemberében Kolonich Zsigmond váci püspök kérésére érkeztek felvidéki piaristák Vácra, hogy a városban és a környéken lakó fiatalokat hitre, tudásra tanítsák, és szép életre neveljék.

A zsúfolásig telt díszteremben a közel 250 vendég szórakoztatásáról a gimnázium énekkara, valamint a végzős (12/A-s) diákok színpadi produkcióján túl Berecz András és fia, Berecz István gondoskodott. Az esten jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök és Labancz Zsolt piarista tartományfőnök mellett Harrach Péter országgyűlési képviselő is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Fejlesztik a váci távhőnél a kazánokat

Az ünnepi vacsora az iskola – diákok körében nagyon népszerű – konyháján készült. Futó Béla, az iskola igazgatója a Váci Napló hasábjain is köszöni a szervező szülőknek, Sándorné Debreczeni Katalin és Hegedűs Szilvia asszonynak, valamint a többi segítő családnak az áldozatos és önzetlen munkájukat, amivel emlékezetessé tették az este minden pillanatát. Köszöni a felajánlásokat, s minden támogatást, amivel az este fényét emelték, és az iskola javát szolgálták. Köszöni, hogy ilyen sokan ünnepelhettek együtt.

Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy a felvételi időszak közepén örömteli, hogy az ötödik osztályba több mint kétszeres, a kilencedik osztályba közel négy és félszeres a túljelentkezés. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!