Február végén leépítés volt az IBM váci egységénél

IBM-413x269Február végén leépítést hajtott végre váci gyárában a IBM – értesült a Népszabadság. Forrásaik szerint több mint ötven dolgozójától vált meg február végén a társaság.

A folyamatról a lapot tájékoztatók csak annyit mondtak, hogy váratlanul érte őket a műszakkezdéskor közölt hír. Úgy tudják, hogy igen tisztes, egy évi fizetést ajánlottak fel végkielégítésként minden, érintett dolgozónak.

Laptársunk létszámcsökkentést firtató megkeresésére az IBM-nél úgy válaszoltak: az IBM DSS Kft február 26-án tájékoztatta dolgozóit, hogy a globális anyavállalat egészét érintő átalakítások keretében váci gyárában is újraszervezi munkafolyamatait. A cég vezetősége kidolgozta a kompenzációs csomagokat az átszervezésben érintett dolgozók számára, és a rendelkezésükre álló módokon igyekeznek segíti őket a munkahelykeresésben.

Az IBM DSS Kft csaknem kilencszáz dolgozót foglalkoztat váci gyárában, amely a régió „megbízható munkaadója” – közölték. Az váci egység egyébként az elmúlt két évben több mint száz fővel bővült, a jelenlegi átalakítás a vállalat fenntartható, biztos működését szolgálja – fogalmaztak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Hozzátették: folyamatosan bővítik befektetéseit az olyan gyorsan fejlődő területeken, mint a Big Data, a számítási felhő megoldások, a közösségi üzlet és a mobil technológia. A vállalat továbbra is ezekben a magas hozzáadott értékű munkát igénylő szegmensekben szeretne vezető szereplő lenni. A váci üzemben pedig éppen ezeket a „high-end” kategóriába sorolható háttértároló rendszereket gyártanak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments