Összetartóak a könyvtárosok

Könyvtáros klubImmár egy éve működik szakmai műhelyként Könyvtáros klub a Katona Lajos Városi Könyvtárban.

A klub létrehozójának célja a partnerségi kapcsolatok erősítése, az erőforrások hatékonyabb kihasználása, szakmai segítségnyújtás a városban, illetve a környékén tevékenykedő kollégák számára és nem utolsó sorban az összetartozás érzésének erősítése.

Az alábbi témákkal foglalkoztak idáig: külföldi közkönyvtári példák bemutatása (finn és holland példákon), új internetes alkalmazások, a hétköznapi munkát segítő ingyenes programok prezentálása, „best practices”, azaz jó példák szűkebb környezetünkben, pedagógus portfolió készítése, országos és regionális könyvtári rendezvények és kezdeményezések, jogszabályi környezet változása, olvasásnépszerűsítő akciók. Az összejövetelekre a workshop-szerű közös munka, közvetlen hangulat és az együttműködési pontok keresésének szándéka jellemző.

A klub tagjai közt könyvtárosok, iskolai könyvtárosok, múzeumi könyvtáros, egyházi könyvtárosok is megtalálhatók – havi rendszerességgel 6-8 intézmény könyvtárosa vesz részt a szakmai összejövetelen. Következő találkozó: 2014. április 9., szerda 9 óra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A klub várja az érdeklődő új tagokat! (Ignéczi Lilla) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments