Útfelújítások Kóspallag és Veresegyház térségében

Újabb útszakaszt adtak át az M7-es autópályánÚjabb mellékút felújítási projektek kezdődnek el az Új Széchenyi Terv keretein belül Pest megyében.

A napokban két mellékút szakaszain adja át a munkaterületet a Magyar Közút a kivitelezőknek. A közel 2,6 milliárd forintos beruházás során a megyei mellékúthálózat összesen 13,76 kilométernyi szakasza válik európai színvonalúvá. A két érintett út Kóspallag és Veresegyház közelében található.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt 2014-ben összesen több mint 247 kilométernyi mellékút szakaszt érintő beruházást hajt végre. A folyamatban lévő európai uniós akcióterv Pest megyében 2013-ban több mint 9 milliárd forint értékben, megközelítőleg 48,8 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek, emellett az idei évben több mint 40,4 kilométeren folytatódnak a munkálatok, megközelítőleg 7,4 milliárd forint támogatásból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A hét elején összesen kettő projekt kivitelezése kezdődhetett meg. Az Újpest-Veresegyház-Galgamácsa 2102-es jelű mellékút öt, összesen 7 kilométert kitevő szakaszán zajlanak majd munkálatok és sor kerül a kóspallagi 12106-os jelű bekötőút 6,6 kilométeres szakaszának rekonstrukciójára is.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező az érintett szakaszok állapotának, jellemzőinek megfelelően hajtja végre az adott helyszínen szükséges munkákat, a rossz állapotban lévő pályaszerkezetet megerősíti, a burkolatot, a padkát, az árkokat és a csőátereszeket felújítja, a tartós burkolati jelek felfestését is elvégzi, felújítja és átépíti a buszmegállóhelyeket, valamint a burkolatot érintő munkálatok mellett a forgalomtechnikai jelzések is megújulnak. A két beruházás az Európai Unió közel 2,6 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg az Új Széchenyi Terv Közép-magyarország Operatív Programja keretében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A beruházással jelentősen nőni fog az útszakaszok forgalombiztonsága, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés tapasztalható majd. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments