Váci pénzbehajtás lökdösődéssel, vitával, késekkel

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanÖnbíráskodás miatt áll bíróság előtt az a testvérpár, akiknek az ügyében az első tárgyalást tartotta ma a Budapest Környéki Törvényszék; a két férfi egy meg nem fizetett tartozás miatt késsel támadt a sértettre egy parkolóban.

A Váci Városi Ügyészség vádirata szerint az I. és II. rendű vádlottak testvérek; az I. rendű vádlott 2010 év tavaszától üzleti kapcsolatba került a sértettel, aki a vádlottól több alkalommal vásárolt bontott téglát. Miután a sértett az utolsó fuvar tégla árával adós maradt, az I. rendű vádlott 2010 decemberében többször felhívta a sértettet és kérte, hogy mielőbb rendezze a tartozást, azonban ez nem történt meg.

Ilyen előzmények után 2010. december 20-án I. rendű vádlott ismét felhívta a sértettet azzal, hogy feltétlenül találkozzanak, és a sértett fizesse ki a fennálló tartozását. A sértett és barátnője 20 óra körüli időpontban jött ki a váci TESCO-ból, amelynek parkolójában a megbeszéltek szerint ekkor már várták őt a vádlottak. Előbb hagos szóváltás következett, majd dulakodás, végül pedig mindkét vádlott elővett egy-egy kést, amelyekkel fenyegető mozdulatokat tettek a sértett felé, őt megkísérelték megszúrni – áll a törvényszék közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Amikor pedig a sértett a késeket látva megijedt, és menekülni kezdett a parkolóban álló gépkocsik között, mindkét vádlott üldözni kezdte őt. Végül az I. rendű vádlott utolérte, és kihasználva azt, hogy a sértett figyelme másfelé irányul, a nála lévő bicskával bal oldalról hastájékon szúrta. Mivel a férfi ellépett oldalra, szerencsére csak nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság az ügy tárgyalását folytatja. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments