Keddtől módosult a váci vasútvonalon a menetrend

Folyik az átépítés a váci vasútállomásonA váci állomás felújítási munkálatainak újabb üteme miatt április 1-jétől április 30-ig ismét módosul a korábban bevezetett vágányzári közlekedés és a menetrend a Vácot érintő vasútvonalakon – áll a vasúttársaság közleményében.

A változás elsősorban a Budapest – Vác – Szob (70. sz.) és a Budapest – Vácrátót – Vác (71. sz.) vasútvonalakat érinti. Ezeken a vonalakon új menetrend lép érvénybe, emiatt egyes vonatok néhány perces eltéréssel közlekednek az eddig megszokotthoz képest.

A Budapest – Vácrátót – Vác, illetve a Vác – Balassagyarmat (75. sz.) vonalakon a vonatok továbbra is rövidített útvonalon közlekednek, a kimaradó szakaszokon vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

Közlekedési rend a Vácot érintő vasútvonalakon 2014. április 1-jétől április 30-ig:

70. Budapest – Vác – Szob vasútvonal

A zónázó vonatok kétóránként eltérő időpontban indulnak kiindulási állomásukról, és egy részük megáll Vác-Alsóvárosnál is, csatlakozást biztosítva a Veresegyházon át Budapest felől érkező, illetve a Veresegyházon át Budapest felé induló személyvonatokhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház májusi előadásai

A személy-, gyorsított személy és EuroCity vonatok változatlan forgalmi rend szerint közlekednek.

71. Budapest – Vácrátót – Vác vasútvonal

A vonatok kétféle viszonylaton közlekednek: Budapest-Nyugati – Vácrátót, illetve Budapest-Nyugati – Vác-Alsóváros.

A személyvonatok kétóránként eltérő időpontban indulnak kiindulási állomásukról.

A Vácrátótig közlekedő, illetve onnan induló személyvonatok helyett Vácrátót és Vác, Galcsek utca között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. (A pótlóbuszok egy része Kisvác és Vácrátót között közlekedik.)

A Vác-Alsóvárosig közlekedő, illetve onnan induló személyvonatokhoz a Vác-Alsóvárosnál is megálló zónázó vonatokkal biztosított a csatlakozás.

A csak munkanapokon közlekedő gyorsított személyvonatokhoz nincs csatlakozó pótlóbusz.

75. Vác – Diósjenő – Balassagyarmat vasútvonal

A vonatok továbbra is csak Kisvác megállóhelyig közlekednek, illetve onnan indulnak Balassagyarmat és Diósjenő felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szombaton Deákvár 30 pontján lesz garázsvásár

Kisvác és Vác, Galcsek utca között pótlóbuszok közlekednek.

Április 12-től 18-ig, valamint április 27-én és 28-án Drégelypalánk és Balassagyarmat állomások között is vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek, az együttes elhelyezést, illetve a kerékpárszállítást nem tudjuk biztosítani.

Az érintett vonalak részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a MÁV honlapjának vágányzári menetrendek oldalán. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments