Kényszergyógykezelés várhat a szurkáló betegre

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanA Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a váci kórházban téveszméktől vezérelve szúrta halálra egy betegtársát.

Az ügy vádlottja, egy fóti férfi a váci kórház kardiológiai osztályán feküdt. A kórházban töltött idő alatt az a téveszme uralkodott el rajta, hogy a kórház a halálával nagyobb pénzösszeghez jut. Gyanakvása egy idő után odáig nőtt, hogy az ételt és gyógyszereket sem fogyasztotta el és egyre indulatosabbá vált.

A főügyészség közleménye szerint az ügy sértettje, és még további betegtársak kórterembe érkezését követően az a gondolat fogalmazódott meg a vádlottban, hogy az újabb betegek azért érkeztek, hogy a kórházi személyzet segítségére legyenek az ő megölésében. Ezért arra a meggyőződésre jutott, hogy valakit, elsődlegesen a kezelőorvosát, vagy az utóbb érkezett betegtársai valamelyikét neki kell megölnie ahhoz, hogy a saját élete ne maradjon veszélyben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

2013. május 29-én a sértettet a felesége látogatta meg. Miközben a sértett felesége rövid időre kiment a folyosóra, a vádlott az ágya melletti kis szekrény fiókjából elővett egy összecsukható kést, a neki háttal ülő sértetthez lépett, és indulatát úgy vezette le, hogy a szobatársát kétszer hátba szúrta.

A sértett a folyosóra ment segítséget kérni, ahol a felesége, az ápolónő, majd több orvos is azonnal a segítségére siettek, ám a férfi összeesett és még a folyosón életét veszítette annak ellenére, hogy azonnali orvosi segítségben részesítették, újraélesztését is megkísérelték.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapest Környéki Törvényszékhez, és a vádlott kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments