Körforgalmak: a rendőrség felfrissíti ismereteinket

körforgalomÚj körforgalmak kialakítására került sor Vác városában, melyek eltérnek az eddig megszokott környezettől. A Váci Rendőrkapitányság a balesetek elkerülése végett fontosnak tartja a körforgalomra vonatkozó ismeretek felfrissítését.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a körforgalom olyan forgalomszervezési megoldás, melyet főleg nagy forgalmú, vagy veszélyes kereszteződésekben alakítanak ki. A KRESZ röviden határozza meg a körforgalmat, mint fogalmat és mutatja be a „körforgalom” közúti jelzőtáblát.

„A körforgalom tábla olyan utat jelez, amelyen úgy kell haladni, hogy az út által körbezárt terület a vezetőtől balra essék.”

A jobboldali közlekedés irányából és a jobbra tartási kötelezettségből adódóan a körforgalomba történő behajtás adott, de esetenként más szabályozás is érvényesülhet. Aki már a körforgalomban közlekedik, csak akkor élvez elsőbbséget a körforgalomba belépő járművekkel szemben, ha minden behajtásnál szerepel az „elsőbbségadás kötelező” tábla is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A tábla hiányában a körforgalomba behajtók élveznek elsőbbséget (jobbkéz-szabály), összhangban az európai szabályozással. Behajtásnál nem kell irányjelzést adni, azonban az onnan történő kilépésnél kötelező.

A Váci Napló április 4-i pénteki számában olvasói vélemények alapján részletesen írunk az új körforgalmak eddigi tapasztalatairól!

Felhívják minden járművezető figyelmét arra, hogy a Papp Béla út – Dózsa György út, Magyar utca – Rádi út, Zöldfa utca – Kölcsey Ferenc utca és a Deákvári főtér – Gombási út kereszteződéseiben újonnan kialakított körforgalmaknál ne megszokásból vezessenek, figyeljenek a megváltozott forgalmi rendre – áll a kapitányság közleményében. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments