Kutyafuttató épül a volt lengyelpiac területén (VIDEÓ)

lengyelpiaci állapotok-520A tavaly novemberi ülésén döntött a képviselőtestület, hogy a volt lengyelpiac területén nagy testű kutyák számára futtatót alakítanak ki. Az ötlet Kiss Zsolttól (MSZP) származik.

Egy olvasónk szerint gyors intézkedésre volna szükség, mert a terület elhanyagolt és járványügyi szempontból is veszélyes körülmények uralkodnak az őrizetlen, lebontásra ítélt épületekben. Kiss Zsolt a Váci Naplónak elmondta, hogy szerencsés esetben nyáron már használhatják is a kutyatulajdonosok a kis udvart.

Kiss Zsoltot már régóta foglalkoztatja a dolog, mert a közeli lakótelepen nagyon sokan tartanak kutyát és számukra gyakran gondot okoz, hol engedhetik el póráz nélkül állataikat, hogy azok természetes mozgásigényüket szabadon kielégíthessék. Tavaly novemberben a képviselő sikerrel járt, miután Lévai Dáviddal, a városi főépítésszel bejárták a területet és egy olyan előterjesztés került a testület asztalára, amelynek megvalósítása igazán nem jár költségvetési kiadással.

 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Kiss Zsolt ugyanis ígéretet kapott, hogy a volt lengyelpiac lebontott kerítésének anyagát, amelyet jelenleg a Váci Városfejlesztő Kft raktárában tárolnak, megkapja – ez elsősorban fém oszlopokat jelent. A dróthálót pénz híján támogatók adományaiból szeretné a képviselő megvenni.

Az építés is nagy munka lesz, ebben számít a kutyabarátokra és minden polgár segítségére, akik úgy gondolják, van értelme a közös városszépítésnek. Kiss Zsolt úgy látja, hogy összefogás esetén a nyárra állhat a kutyafuttató. A támogatók felkutatását már megkezdte és biztató ígéreteket kapott – tudta meg lapunk. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments