Nem építettek meg két Ipoly-hidat, pedig volt rá pénz

letkési Ipoly-hídAz Új Szó szerint nem épül meg két, még az előző uniós ciklusba betervezett Ipoly-híd, holott szerződést írt alá róluk Orbán Viktor és Robert Fico.

Ez olvasható Milan Belica nyitrai megyeelnök javaslatában is, amelyben egy levélre hivatkozik a magyar Miniszterelnökség helyettes államtitkárától, Magyar Leventétől, aki szerint külön kezelendők a Vámosmikola-Pastovce, az Ipolydamásd-Chlaba és a Tésa-Vyškovce projektek, mert ezek előkészítése időközben ellehetetlenült.

Ezek közül a vámosmikolai és az ipolydamásdi hidak építését szlovák-magyar államközi szerződés is kimondja, és megvolt rájuk az európai uniós támogatás is. Kiderült azonban, hogy rendelkezésre álló 10,2 millió euró csak egy átkelőre lenne szükség, időközben pedig olyan kifogás is felmerült, hogy egy 3,5 tonnás súlykorlátozású hidat felesleges 80 tonnás teherbírásúra kialakítani – írja cikkében az origo.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A szlovák javaslat szerint inkább egy hidat kellene felhúzni Ipolyszakállas és Tésa között, ez azonban a magyar oldalon a semmibe vezetne. Emellett Nyitra megye egy kompjáratot is indítana, igaz, nem az Ipolyon, hanem a Dunán, Neszmély és Dunaradvány között. Egyelőre egymásra mutogat a szlovák és a magyar fél az építkezés meghiúsulása miatt, de Farkas Iván (MKP) szerint még van esély a felépítésre. Nyitra megye már tavaly jelezte, hogy nem tudja vállalni a finanszírozási feltételeket. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments