Öreg mozdonyok, autók a Vasúttörténeti Parkban

oldtimer_ceglogoÁprilis 11-től 13-ig látványossággal telnek meg a budapesti Vasúttörténeti Parkban a mozdony fűtőházak és a park teljes területe.

Az Oldtimerek Hétvégéjere valóságos vidámparkot varázsolnak a Vasúttörténeti Parkból! A két fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. Az oldtimer járművekre jelmezbe öltözött hostessek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A fűtőházak előterében veterán autók és traktorok lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben.

A park 1-es „mozdonyforgatójánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es „mozdonyforgatónál oldtimer vasútikocsi kiállítás lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! Egy igazi gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lótuszvirágzás várható a vácrátóti botanikus kertben

A rendezvény 100 ezer négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Öt szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az omnibuszt.

Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és kipróbálhatják a vurstlit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást a MAVOE teremben és ingyenes arcfestést kaphatnak, a rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé-, pálinka-, sajt- és borkóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felújíthatják a Budapest és Vác közötti vasútvonalat

A West csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat és a készségfejlesztő játékokat. A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vattacukor, népművészeti mézeskalács, kolbász, sajt, stb…. (Váci Napló)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments