Pedofilügy: első fokon felmentették a váci börtön őreit

T. Gábor elítélt dunakeszi pedofil tanárFelmentették azokat a váci börtönőröket, akikről a pedofíliával vádolt dunakeszi tanár azt állította, hogy eltörték a kezét. T. Gábort (48) első fokon 8 év fegyházra ítélte a bíróság, amiért a vádak szerint éveken keresztül szexuális játékokra biztatta a rá bízott a diákokat.

A botrány kipattanása után a férfi a váci börtönbe került, ahol állítása szerint két smasszer megbilincselte, és séta közben lelökte a lépcsőn, ami miatt eltört a bal karja.

A bíróság szerint azonban nem lehetett bebizonyítani, hogy az őrök zúzták volna össze a férfi kezét. A szakértői vélemények azt is megállapították, hogy a pedagógus akár magának is okozhatta a sérülést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: a távhő nem gyűjti a bejelentőlapokat

A Blikk cikke szerint bár az ügyész az ítélet ellen nem fellebbezett, hanem három nap gondolkodási időt kért, az egyik őr, O. Zoltán nem akarja ennyiben hagyni az ügyet.

– Védencünk fontolgatja, hogy fellebbez az ítélet ellen. Szeretné ugyanis, ha a bíróság nem bizonyítottság, hanem bűncselekmény hiánya miatt mentené fel – mondták O. Zoltán ügyvédjei, dr. Fridrik József és dr. Csikiné dr. Rusvai Ágnes. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!