Tibor atya lett az EKIF új vezetője az egyházmegyében

Csáki Tibor atyaCsáki Tibort, a Karolina iskola korábbi igazgatóját nevezte ki Beer Miklós megyéspüspök az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) élére.

A sokak által ismert és tisztelt pap február 1-től vette át új feladatát. Tibor atya 1956-ban született Kiskunfélegyházán, Szegeden érettségizett, Nyíregyházán gépészmérnök diplomát szerezett, majd két évig dolgozott. A katonaság után teológiát tanult Budapesten, 1986-ban szentelték pappá – olvasható az egyházmegye honlapján.

1987-ben vallásszociológiából doktorátust szerezett. Pesterzsébeten, Dabas-Sárin és Vácon volt káplán. 1991-1992-ig a váci Szent József Kollégium igazgatója, majd 1992-1996-ig a váci Karolina Katolikus Általános Iskola igazgatója volt.

1994-től tíz éven keresztül tanított a Váci Hittudományi Főiskolán valláspszichológiát és vallásszociológiát. 2004-től a Sapientia Főiskolán pasztorálteológiát tanított, e mellett plébános volt Verőcén, majd Monoron. A főhatóság átvétele mellett plébánosi munkáját is végzi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Nemrég az EKIF hozzákezdett több játszótér felújításához. A tavaly karácsonyi gyűjtés során az egyházmegye minden templomából érkeztek adományok mintegy 8 millió 850 ezer forint értékben, ennek felhasználásáról az intézmények legégetőbb szükségletei alapján döntött a fenntartó. Mivel 15 intézményben nyilvánították életveszélyesnek a játszótereket az ütéscsillapító burkolat hiánya miatt, ezért az EKIF a befolyt összegből a játékok biztonságossá tételére fordította a befolyt összeget. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments