Vasárnap útjára indult a MennybeMenő-kampány

Beer Miklós püspökMárcius 30-án indult útjára a MennybeMenő-kampány, amely XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatásához kapcsolódóan a személyes életszentségre hívja fel a figyelmet. A MennybeMenő védnökével, Beer Miklós váci megyéspüspökkel beszélgetett a Magyar Kurír munkatársa.

Az egyházi vezető egy kérdésre válaszolva úgy fogalmaz: „Értelmünkkel szeretnénk azt tenni, amit Krisztus vár tőlünk, de valami érezhetően visszahúz minket, ez a visszahúzó erő az eredeti bűn nyomorúsága.”

– Egyik visszatérő, kedves gondolatom, hogy ebben a beteg világban az egyetlen kiút az önkéntes önzetlenség krisztusi útja. Nem kényszerből, nem parancsszóra teszünk valamit, hanem abból az alapélményből, hogy az illető nem tehet róla, hogy most bajban van, én meg nem tehetek róla, hogy esélyem nyílik segíteni neki. Az ő feladata, hogy elfogadja a segítségemet, az enyém pedig az, hogy tiszteljem az ő személyes méltóságát. Jó lenne eljutnunk a felnőtt hitben arra a pontra, hogy nekünk nem jogaink vannak, hanem lehetőségeink. Nem a jogokat kell hangsúlyozni, hanem fel kell ismerni, hogy mennyi emberi sorsot tudunk megszépíteni, ha az anyagi lehetőségeinkből éppen úgy, mint a lelki, szellemi, időbeli kincseinkből tudunk másoknak adni – mondja az interjúban Beer Miklós a Magyar Kurírnak adott interjúban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Később arra a kérdésre, hogy mit üzenne a mennyországról azoknak, akik olvassák ezt az interjút, a megyéspüspök így válaszol:

Ferenc pápa egyik gondolata foglalkoztat mostanában, amelyet a szerzetesrendek elöljáróinak mondott 2013 őszén: ébresszétek fel a világot! Hiszen arra kaptatok meghívást, hogy úgy éljetek, mint akik elővételezik a mennyország örömét. Ezzel adjatok bátorságot a többieknek, mutassátok meg, hogy így is lehet élni! Szépen, tisztán, jóságosan, önzetlenül. Ébresszétek fel a világot! – ez egybecseng II. János Pál szavával: ne féljetek! A vele való találkozásom kapcsán azt üzenem mindenkinek, hogy vegyék észre azokat a pillanatokat, amikor találkozhatnak Krisztus tekintetével! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments