Fut a Vác …és amit feltétlenül tudni kell!

Fut a Vác 2013-2Ha előnevezel a június 1-én vasárnap megrendezésre kerülő Fut a Vácra, az idén sem kell fizetned, mert még mindig ez az ország egyetlen profi időméréses versenye! – áll a szervezők felhívásában e fontos figyelmeztetés.

"Szeretnénk, ha a www.visevac.hu honlapon előneveznél május 16-től május 30. péntek 12 óráig, mert ezzel meggyorsítod a munkánkat. Neked is megéri, mert a rövidebbik táv előnevezettei között 100, a hosszabbikra előnevezők között 50 Fut a Vác pólót sorsolunk ki, melyet a célba érés után átvehettek" – írják.

A helyszíni nevezés díja 1000 forint. Ha az előnevezettek átneveznek a helyszínen egy másik távra, az is 1000 forintos helyszíni nevezési díj fizetésével jár. Kérik, ha közben kiderül, hogy még sem tud valaki részt venni a versenyen, ugyanott ahol nevezett, vonja vissza a jelentkezését, hogy más futhasson a a chippel.

A pólósorsolás eredményét az előnevezés lezárását követően, a honlapon és a versenyközpontban megnézhetik az érdeklődők. Nevezni a verseny napján is lehet, 8-tól 9.30 óráig a helyszínen.

A versenykiírásban a távok pontos hosszát tüntették fel, hogy teljesítmény más futóversenyekével összehasonlítható legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A Fut a Vác távra a rajtszám mellé a cipőre felhelyezhető chipet adnak, ami csak az adott versenyző idejét méri A kis kütyüt a verseny előtt a kijelölt ponton (chipkontroll) ki lehet próbálni. Ezzel kell átfutni a rajtszőnyegen, majd érkezéskor pedig a célszőnyegen, a kapu alatt.

Fut a Vác 2013-520

"A rajt- és célidő különbsége adja a nettó versenyzési idődet. Ezért nem is kell előre tolakodnod a rajtnál, mert úgyis csak akkor indul el a te időd, ha áthaladtál a rajtkapu alatt! A célba érés után, ha leadtad a chip-et, frissíthetsz és célcsokit kapsz. A rövidebb táv, a Fut a KisVác maradt bulifutás, ezért nincs chip, a lényeg, hogy lefusd, és a célban te is megkapd a célcsokit" – írja a főszervező, Bíró György. "Hogy egymást a két táv futói ne zavarják, az idén is a kisebb táv futói rajtolnak először 10 órakor, majd 5 perccel utána indítjuk el a chipes hosszabb táv mezőnyét. A távok szintideje 1 óra."

Ennek letelte után, kb. 11 órakor elkezdik az eredményhirdetést a versenykiírásban szereplő kategóriák alapján. Ajándékokkal készülnek a győzteseknek, és az idén is a dobogóra álló versenyzők Fut a Vác érmet kapnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A célba érések után az értékelés sorrendjében helyezik ki az eredményeket, melyekkel kapcsolatban lehet óvást bejelenteni a közzététel után 20 percen keresztül, melyet a versenybírók vizsgálnak ki. Az óvás díja 5000 forint.

"Ne feledd, hogy nem csak te lehetsz futóbajnok! Ehhez hozzásegítheted iskoládat, egyesületedet és családodat is! Őket az idén is jutalmazzuk. Ha a kutyád is veled jön, vele együtt is versenyezhetsz, a célban csontot fog kapni. Kutyával csak rövid pórázzal és a hátsó sorból indulhatsz, hogy ne zavard a többi futót" – áll a felhívásban.

Nem marad el a pólók és a mountain-bike sorsolása sem. Azok között sorsolunk, akik a sorsolás időpontjában jelen vannak és rajtszámuk letépett szelvényét átadják a begyűjtő rendezőknek. A díjak és nyeremények átadását csak a helyszínen tudják biztosítani. A helyszínen Fut a Vác pólót is lehet vásárolni, így a Váci Ifjúsági SE rendezvényszervezőit támogatod, ára 1500 forint.

A versenyen dobcsoport felel az adrenalinszint emeléséért, a Tini Dance Team tánccsoport a közös bemelegítés hatékonyságáért, a verseny előtti köszöntő szavakat Fördős Attila polgármester, Fábián Gábor, a rendezvény házigazdája, a Boronkay iskola igazgatója tolmácsolja. A verseny díjait élsportolók és közéleti személyek adják át. A rajt után tánccsoportok műsora következik, ezért a színpad nem marad üresen az eredményhirdetésig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A versenyközpontban információt, ruhatárat, mosdót, öltözőt, büfét biztosítanak a szervezők.

"Az idén is ingyenes ovis futást szervezünk, melyen 100 m (kis), 200 m (középső) 400 m (nagy csoport) távokat kell teljesíteniük a piciknek, lufival a kézben. Az ovis távok rajtjai a sportpályán 9 órától kezdődnek. A távok abszolút 1-2-3. befutóit díjazzuk, de minden indulónak szeretnénk kedveskedni célajándékkal. A Fut a Vác távot az idén is kerekesszékkel és extrém sporteszközökkel is teljesíteni lehet (kerékpárral nem!). Várjuk az így indulókat és versenyüket bemutató jelleggel értékeljük. Az eredményeket és a rólad készült fotókat, videót a honlapunkról a verseny után letöltheted. Láthatod, sok minden változott, de a Fut a Vác maradt az általad is leküzdhető távolság!" – olvasható a beharangozóban. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments